Ylva Lengberg

E-post: ylvalengberg@gmail.com
Mobil: 073-051 67 67
Bostadsort: Fristad (Borås kommun)

Varför är du socialdemokrat?
– För mig har alltid frågor som jämlikhet, jämställdhet och solidaritet varit viktiga. Socialdemokratin har både en vision om ett starkt samhälle, som jag delar, och den praktiska förmågan att jobba i den riktningen. Kort sagt, socialdemokratin är det enda logiska svaret på våra samhällsutmaningar.

Om du inte var politiker vad skulle du vilja vara då?
– Just nu är jag utlånad till politiken på heltid och därför tjänstledig från jobbet som sjuksköterska i hemsjukvården. Jag utbildade mig i vuxen ålder till ett yrke jag verkligen tycker om, så vore jag inte politiker skulle jag fortsätta på min vanliga arbetsplats. Och gå massa olika kvällskurser, för den tiden finns inte riktigt nu.

Vilken är din viktigaste politiska fråga?
– Det är svårt att välja en, för det viktigaste uppdraget som socialdemokrat är att se till att hela samhället hänger ihop och utvecklas. Jag har också en nyfikenhet som gör att jag finner de flesta frågor intressanta. Men ska jag ändå välja några områden jag känner lite extra för så får det bli vård och omsorg, jämställdhet och klimat- och miljöfrågor.

Vad är du mest stolt över?
– På ett privat plan är jag är stolt över mina barn som är så kloka och omtänksamma.

– På ett politiskt plan är jag stolt över att få vara en del av en förening, en arbetarekommun och ett distrikt som håller kompassen på solidaritet, jämlikhet och rättvisa.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Jag gör något kreativt, som till exempel stickar en tröja, odlar tomater eller snickrar något kul. Och så dricker jag te. Massor av te.

facebook Twitter Email