Eva-Karin Haglund

Eva-Karin Haglund

E-post: eva.karin.haglund@gmail.com
Mobil: 070-637 74 20
Bostadsort: Länghem (Tranemo kommun)

Varför är du socialdemokrat?
– Jag engagerade mig som ung nybliven mamma, fick arbete inom äldreomsorgen som ropade efter personal men barnomsorgsplats fanns inte. Socialdemokraterna blev det självklara valet efter att besökt s-föreningens möte och förstått att politik kan förändra samhället.

Om du inte var politiker vad skulle du vilja vara då?
– Jag har hela mitt yrkesverksamma liv arbetat med människor med behov av stöd. Ett yrkesval jag aldrig ångrat, det har lärt mig så mycket.  Jag skulle troligtvis göra samma yrkesval om jag skulle göra dem idag.

Vilken är din viktigaste politiska fråga?
– De socialpolitiska frågorna har alltid engagerat mig lite extra, att sätta sig in i andras situation oavsett ålder och behov. Att verka för ett samhälle där inte plånboken ska avgöra vilket stöd eller vilken vård du ska få utan behovet.

Vad är du mest stolt över?
– Utöver glädjen att se sina barn lyckas med det de företar sig så är det att jag fick vara en del i att det blev ett nytt styre i Tranemo kommun efter alla år av traditionellt borgligt styre.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Beroende på årstid tycker jag om att arbeta i trädgården, gå i skogen och kolla svampställena eller att fiska med barnbarnen. Jag engagerar mig även för nysvenska personer.

facebook Twitter Email