Tony Willner

Tony Willner

E-post: tony@willner.net
Mobil: 070-581 25 35
Bostadsort: Vårgårda

  • Oppositionsråd i Vårgårda kommun
  • Ledamot i Regionfullmäktige
  • Ordförande i Södra Delregionala nämnden (SDRN)
  • Ledamot i Psykiatriberedningen

Varför är du socialdemokrat?
– Demokrati, jämlikhet och allas lika värde har alltid varit viktiga frågor för mig. Unga Örnar, som jag tidigt i mitt liv engagerade mig i gav mig möjligheten att praktiskt arbeta med dessa frågor i det lilla och det stora, både nationellt och internationellt. Det var inte självklart att jag skulle engagera mig partipolitisk men när jag tog steget in i politiken var det självklart att jag är socialdemokrat.

Mitt politiska engagemang drivs till stor del av min nyfikenhet, jag vill veta vad som händer runtomkring mig och vill gärna vara en del i att utveckla samhället; att göra det bättre, mer öppet, inkluderande och tillgängligt.

Om du inte var politiker vad skulle du vilja vara då?
– Jag är Larmtekniker i grunden och har arbetat inom larm och säkerhetsservice i hela mitt arbetsföra liv men jag tror att jag skulle stortrivas som någon typ av fritids- eller ungdomsledare.

Vilken är din viktigaste politiska fråga?
– Jag brinner för ett inkluderande och solidariskt samhälle som håller ihop, där alla människor är lika värda och där alla människor kan få förutsättningar för att förverkliga sina drömmar.

Jag ser ”samhället” som pusselbitar som ska ge varje individ så bra förutsättningar som möjligt, vården, skolan, civilsamhället med mera.

Den absolut viktigaste frågan blir ju därför livspusslet för barn och ungdomar: trygga familjen, en bra, inspirerande och lärande skola tillsammans med en rolig och utmanande fritid. Allt hänger ihop.

Vad är du mest stolt över?
– Min helt fantastiske son såklart, annars skulle jag säga mitt engagemang inom föreningslivet där jag tror att jag bidragit till en bra och meningsfull fritid för många barn och unga genom möten, träffar, träningar, matcher, läger med mera.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Umgås med familjen och vänner, chillar eller kollar till chillisarna, åker skidor, motorcykel, reser. Jag längtar och hoppas återuppta dykningen någon dag då jag längtar tillbaka till livet under vattenytan.

facebook Twitter Email