Andreas Ekström

E-post: andreas.ekstrom@politiker.boras.se
Mobil: 0737-34 27 36
Bostadsort: Borås

Varför är du socialdemokrat?
– För mig är socialdemokratin den politiska förutsättningen för ett bättre samhälle. Vår politik är den absolut bästa för vårt samhälle: en ideologi som är grundad i demokratiska och socialistiska värden där vi strävar efter att forma ett rättvist, jämlikt och jämställt samhälle. För alla människor. Socialdemokratisk politik i reformistisk anda har visat sig vara nyckeln till att bygga vårt land som är ett av världens bästa!

Om du inte var politiker vad skulle du vilja vara då?
– När jag inte sysslar med politik, arbetar jag som gymnasielärare. För mig är läraryrket det bästa arbete man kan ha. Att få vara med och forma en grupp ungdomar, att få se dem växa upp till mogna och ansvarstagande individer och att få förmedla kunskap till dem. Det är ett ynnest.

Vilken är din viktigaste politiska fråga?
– Det är förstås omöjligt att bara lyfta fram en. Jag brinner för frågor om jämställdhet och självklart — det allt annat överskuggande — vårt klimat. Frågor som rör sig utanför vårt land, internationell solidaritet, klappar mitt hjärta extra mycket för. Och så förstås frågor om utbildning i allmänhet och i synnerhet förskolefrågor som är en viktig del av mitt politiska förtroendeuppdrag.

Vad är du mest stolt över?
– Jag är förstås väldigt stolt över min familj och mina barn. Politiskt är jag stolt över att ha blivit vald att företräda vårt parti och att bedriva socialdemokratisk politik i kommunen. Att i stort och smått se hur vår politik gör skillnad, det gör mig väldigt stolt.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Då läser jag gärna en god bok, umgås med vänner, är ute i skog och mark eller sätter igång ett långkok.

facebook Twitter Email