Peter Rosholm

E-post: peter.rosholm@telia.com
Mobil: 070-002 98 86
Bostadsort: Bollebygd

Varför är du socialdemokrat?
– Jag är Socialdemokrat för att jag brinner för solidaritet, att vi hjälps åt att göra ett samhälle som är bra för alla.

Om du inte var politiker vad skulle du vilja vara då?
– Om jag inte var politiker skulle jag vilja jobba som volontär med bistånd eller socialt arbete, till exempel Stadsmissionen.

Vilken är din viktigaste politiska fråga?
– Min viktigaste politiska fråga är inte bara en. Vi har flera utmaningar. Klimatfrågan är vår ödesfråga. Klara vi inte det spelar inget annat någon roll. Förutom det är det viktigt att minska ojämlikheten. Att över 20% av barnen i Sverige växer upp i fattigdom är skamligt. Vi borde kunna bättre. Att vi har en välfärdsystem som låter människor hamnar mellan stolarna. Människor bollas mellan myndigheter men ingen har helhetsansvar.

Vad är du mest stolt över?
– Mest stolt är jag precis nu över att Socialdemokratin äntligen valde en kvinna som ordförande och som också är statsminister. Hoppas vi snart kan få till samma i min hemkommun Bollebygd.

Vad gör du helst en ledig dag?
– En ledig dag har jag sällan men då fyller jag dem med träning, något av min projekt i garaget, läser en god bok eller så åker jag och min fru ut en vända med husbilen.

facebook Twitter Email