Therése Björklund

Therése Björklund

E-post: tess.bjorklund@gmail.com
Mobil: 073-688 87 60
Bostadsort: Borås

Varför är du socialdemokrat?
– Jag tycker att socialdemokraterna är det bästa partiet för att åstadkomma förändring i samhället – framförallt för att vi är så många drivande medlemmar. Vår organisation är vår styrka. Genom Socialdemokraterna kan vi på riktigt skapa det gröna folkhemmet och sätta mänskliga behov framför ekonomiska. Svaret på samhällets utmaningar måste vara kollektiva och långsiktiga.

Om du inte var politiker vad skulle du vilja vara då?
– Jag är utbildad och yrkesverksam som psykolog – ett fantastiskt jobb som liksom politik handlar om att åstadkomma förändring i människors liv. Det är något jag vill fortsätta arbeta med i någon form hela livet – men är jag verkligen tvungen att sadla om vill jag nog bli lärare.

Vilken är din viktigaste politiska fråga?
– Som socialdemokrat går det inte välja en fråga – det handlar om en samhällsförändring. Jag är dessutom otroligt lättengagerad och ser den politiska dimensionen i det mesta. Jag brinner däremot lite extra för klimatfrågor, bostäder, feminism och såklart – den ekonomiska jämlikheten.

Vad är du mest stolt över?
– På ett personligt plan är jag stolt över min förmåga att hålla kvar vid ideologin och låta den politiska kompassen vägleda olika beslut. Jag är också stolt över mitt tonårsjag som tillsammans med pojkvän och vänner organiserade en otroligt stor, aktiv och drivande SSU-förening som länge var en arena för ungdomar som ville engagera sig politiskt. Det är inte möjligt att åstadkomma förändring utan en stark organisation i ryggen och därför måste varje politiker också vara organisatoriskt lagd.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Lediga dagar är rätt ovanliga för mig – så då passar jag på att vila ordentligt, i en soffa med en bok, i skogen på en långpromenad eller på utflykt tillsammans med de jag älskar allra mest. Politiken lämnar mig dock aldrig – så ofta sitter jag och funderar ut hur vi ska få Borås och Sverige på rätt köl igen.

facebook Twitter Email